Barion Pixel
0 Ft

Timsó tömb előnyei és használata borotválkozáshoz

Ha picit jobban beleástad már magad a borotválkozás fortélyaiba, ismered a borotválkozási kultúrát és annak számos tartozékát és eszközét, akkor biztosan hallottál már a timsó tömbről.

A timsó tömb egy káliumtimsóból készült ásványi tömb, melyet régóta használnak borotválkozás utáni kozmetikumként. A timsó bőrön alkalmazva összehúzó és fertőtlenítő hatású, ezáltal segít a borotválkozás utáni vérzés megállításában, a gyulladás, illetve az irritáció csökkentésében.

Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk mi is az a timsó tömb, milyen jótékony hatással van a bőrre, és hogyan kell használni.

Oszd meg Facebookon:

Timsó tömb borotválkozáshoz

Mi az a Timsó tömb?

A timsó tömb káliumtimsóból készült ásványi tömb, amely antiszeptikus és összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik. A timsó tömb fertőtlenítő tulajdonságai védelmet nyújtanak a fertőzéseket okozó mikroorganizmusok ellen, míg összehúzó tulajdonságai segítenek csökkenteni a gyulladást és a vérzést.

Általában borotválkozás után timsó tömböt használnak a bőr megnyugtatására, a baktériumok elterjedésének megakadályozására, valamint a kisebb vágásokkal járó vérzés csökkentésére. Használható továbbá például a borotva okozta irritáció és a benőtt szőrszálak megelőzésére is.

Hogyan használjuk a timsó tömböt

A Timsó tömb használata roppant egyszerű, és az első használattal is csodás eredményeket érhetsz el vele bőrödön. Használata az alábbi módon történik:

 1. A borotválkozás befejezése után öblítsd le a területet hideg vízzel. Ügyelj rá, hogy ne maradjon szappan vagy borotvakrém a bőrödön.
 2. Nedvesítsd meg timsó tömbödet hideg vízzel. Ez egy fontos lépés, ugyanis így tudod majd utána a timsót felvinni a bőrödre.
 3. A nedves timsó tömböt finoman húzd végig a bőrödön. Bizsergő, érzést érezhetsz, különösen, ha vágások vagy borotva égési sérülései vannak a tompa pengétől, de ettől nem kell tartani, innen tudhatod, hogy működésbe léptek a timsó jótékony hatásai.
 4. Hagyd a felvitt timsó réteget 15-20 másodpercig a bőrödön. Ez lehetővé teszi a kristályok számára, hogy összehúzzák a pórusokat és tisztítsák a bőrt.
 5. 15-20 másodperc elteltével öblítsd le bőrödet hideg vízzel.
 6. Végezetül pedig ne felejts el bőrödre hidratáló vagy borotválkozás utáni krémet felvinni.

A timsó tömböt tárolás előtt töröld teljesen szárazra egy törölközővel vagy papír törlővel, majd száraz helyen tárold a következő használatig. Tároláshoz kitűnő választás lehet szappantartó dobozunk, melybe szuperül belepasszol.

A timsó tömb további hasznosítási módjai

Míg az timsó tömböt első sorban általában borotválkozás utáni kísérőként használják, a borotválkozáson kívül is van jónéhány hasznosítási módja.

Timsó tömb gyantázás után

A bőr gyantázás után is irritálódhat, különösen, ha a viasz túl forró, vagy az eljárás túl durva volt.

Ezáltal a timsó fertőtlenítő és összehúzó tulajdonságai a frissen gyantázott bőr számára is előnyösek lehetnek.

Timsó tömb dezodor

A dezodor és izzadásgátló termékek a baktériumok eltávolításával és az izzadás csökkentésével fejtik ki hatásukat. Különféle természetes dezodorok léteznek, beleértve a kálium-timsóból készült kristály dezodorokat is.

A timsó tömb dezodor egy nagyszerű természetes alternatíva, amely segíthet elpusztítani a baktériumokat, és megőrzi hónalja frissességét és illatát.

Timsó tömb pattanások és mitesszerek ellen

Az akne kezelések gyakran olyan vegyületekre támaszkodnak, mint a szalicilsav, amelyek segítenek csökkenteni a pattanásokat a bőr hámlása, tisztítása és feszesítése révén.

Ahogyan korábban írtuk, a timsó a baktériumok eltávolításában és a pórusok összehúzásában is segít, ezáltal a pattanások, illetve mitesszerek ellen is segítséget nyújthat.

Timsó tömb tárolása

A megfelelő tárolás fontos szerepet játszik a timsótömb élettartamában. Amint a timsó víznek vagy nedvességnek van kitéve, a kristályok elkezdenek feloldódni. 

Fontos tehát, hogy a timsó tömböt teljesen szárítsd meg tárolás előtt. Tárold a timsó tömböt hűvös, száraz helyen, megfelelő légáramlással. Ez segít a felesleges nedvesség elpárologtatásában a használatok között, így meghosszabítva a timsó tömböd élettartamát.

Összegzés

A timsó tömb kristályos káliumtimsó, amely antiszeptikus, összehúzó hatású vegyület.

A timsótömb segítségével kiküszöbölhető a borotválkozás néhány nemkívánatos mellékhatását, mint például a kisebb vérzések, bőrgyulladások és még a borotva dudorokat. Az timsó tömbök továbbá dezodorként vagy pattanásos bőrápolási rutin részeként is használhatók.

Rendeld meg Timsó tömbödet és kezd el élvezni jótékony hatásait

Timsó tömb borotválkozáshoz
Timsó tömb

Kiemelt ajánlatunk

Értesülj legújabb blog bejegyzéseinkről:

  Szállítási díj számítása
  Kupon hozzáadása

  Kiemelt ajánlatunk