Barion Pixel
0 Ft

Borotvapenge gyűjtése és újrahasznosítása

Biztonsági borotvát használsz vagy vásárlás előtt állsz? Nem vagy biztos a borotvapengék helyes gyűjtésében, illetve újrahasznosításában? Ha a válasz mindkét kérdésünkre “igen”, akkor ezt a cikket mindenképp olvasd el, ugyanis mutatunk egy tuti trükköt a pengék gyűjtésére és az újrahasznosításban is segítünk!

Oszd meg Facebookon:

A borotvapenge gyűjtése és újrahasznosítás

Borotvapenge gyűjtése és újrahasznosítása során van néhány dolog, amire mindenképp érdemes figyelnned. Először is fontos leszögezni, hogy minden alkalommal, amikor pengét cserélünk, legyünk maximálisan körültekintőek. Mindig tiszta, száraz kézzel kezdjünk neki a műveletnek!

Azt javasoljuk, hogy a pengéket egy jól zárható tégelybe, például egy befőttes üvegbe gyűjtsük. Fontos, hogy gyermekektől távol, jól elzárva tároljuk.

Most pedig mutatunk egy nagyon egyszerűen elkészíthető penge tárolót.

A sima befőttes üveggel ellentétben, a mi verziónk lehetővé teszi, hogy ne kelljen folyton lecsavargatni az erősen rászorított kupakot.

Hozzávalók:

 • befőttes üveg + kupak
 • vágókés
 • vágófelület
 • ceruza
 • vonalzó
Borotvapenge gyűjtése és újrahasznosítása

Elkészítés:

 1. Lépés: Vágj a befőttes üveg kupakjának közepén egy minimum 2,5 cm hosszú szakaszt
 2. Lépés: Vágj egy rést a kupakon a kimért vonal mentén
 3. Lépés: Csavard vissza a kupakot, amilyen erősen csak tudod
 4. Bónusz lépés: Díszitsd ki, ahogy kedved tartja

Az elkészítésről videót is készítettünk:

Kiváncsiak vagyunk az elkészült penge gyűjtődre. Fotózd le, majd rakd ki Insta sztoriba és jelölj meg rajta minket @greennshave.hu vagy küld el a [email protected] email címre!

Az összegyűjtött borotvapenge kidobása

FKF-el (Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt.) folytatott beszélgetésünkre hivatkozva a borotvapenge gyűjtése és újrahasznosítása során a pengéket szimplán szelektív hulladékgyűjtőbe nem szabad elhelyezni, hanem, mérhető, nagyobb mennyiségben fém hulladék átvevő telepen van lehetőség leadni.

Nézz körül az üzletünkben: https://greenshave.hu/uzlet

Kiemelt ajánlatunk

Értesülj legújabb blog bejegyzéseinkről:

  Szállítási díj számítása
  Kupon hozzáadása

  Kiemelt ajánlatunk