Barion Pixel
0 Ft

Hogyan borotválkozz biztonsági borotvával

Hogyan borotválkozz biztonsági borotvával? Ebben a blog bejegyzésünkben bemutatjuk nektek, hogyan kell biztonsági borotvával borotválkozni. Lehet, hogy elsőnek picit ijesztőnek hathat egy biztonsági borotva látványa, de biztosíthatlak benne, hogy egyáltalán nem ördögtől való dolog. ;)

Oszd meg Facebookon:

Hogyan borotválkozz biztonsági borotvával

A biztonsági borotvával való borotválkozás alapvetően 3 lépésből áll:

1. Előkészületek

2. Borotválkozás

3. Borotválkozás utáni teendők

1. A borotválkozást megelőző előkészületek

A borotválni kívánt bőrfelület előkészítése

Biztonsági borotva használata előtt mindenképp vizsgáld meg a borotválni kívánt bőrfelületet. Figyeld meg, hogy van-e valami sérülés vagy pukli a bőrödön, melyre borotválkozáskor mindenképp oda kell figyelned! Jegyezd meg, ha tapasztaltál bármi rendellenességet, hogy el tudd kerülni a borotvával!

Fontos, hogy eltávolíts minden szennyeződést a borotválni kívánt területről. Javasoljuk, hogy langyos vizet használj, ne pedig forrót, ugyanis a túl meleg víz rossz hatással van a bőröd egészségére. A langyos víz hatására a borotválni kívánt szőrszálak megpuhulnak, így a lehető legsimább végeredményt érheted el.

Ezt követően érdemes szappant vagy krémet felvinned a borotválni kívánt bőrfelületre, mely megóvja a bőrödet és lehetővé teszi a penge akadálymentes siklását is.

A penge beillesztése a biztonsági borotvába

Ha még nincs penge a borotvádban vagy már elhasználódott, mindenképp egy újat kell elővenned. Cserére általában 5-6 használat után érdemes sort kerítened, vagy amikor már azt érzed, hogy nem vág olyan jól a borotvád.

Először csavard le a borotva fejét és ha már van benne penge, akkor távolítsd el azt, ügyelve, hogy csak az életlen oldalához érj hozzá! Miután kivetted, rakd a penge gyűjtődbe (ez lehet akár egy egyszerű konzerv doboz is). Ha ezzel megvagy, helyezd bele az újat és csavard vissza a borotva fejét.

Amire mindenképp érdemes ügyelned: Ha kícsuszik a kezedből a penge vagy nem megfelelő módon érsz hozzá, könnyen megsérülhetsz, ezért fontos, hogy csakis száraz kézzel kezdj bele a műveletbe és mindig legyél nagyon körültekintő!

2. Borotválkozás biztonsági borotvával

Miután megvagy az eddigi lépésekkel ideje rátérni a fő kérdésünkre, hogy a gyakorlatban hogyan borotválkozz biztonsági borotvával?

A következőkre kell feltétlen ügyelned borotválkozás közben:

  • Ne nyomd rá a borotvát a bőrödre! Inkább hagyd, hogy az eszköz súlya dolgozzon. Borotváink kialakításukból adódóan pont megfelelő súllyal rendelkeznek, ezért használatukkor nincs szükséged plusz erő kifejtésére.
  • Ügyelj a megfelelő dőlésszögre! Ami körülbelül 30°-ot jelent a borotva fejének teteje és a bőrfelület között. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében érdemes rövidebb, kb 5 cm-es húzásokkal dolgoznod. Időnként a bőrödet kifeszítheted a kezeddel, hogy még simább eredményt tudj elérni.
  • Forgasd a borotvát, majd öblítsd le! Gondolom észrevetted, hogy a pengének két éle van, nos ez arra való, hogy borotválkozás közben pár húzást az egyik, pár húzást a másik oldalával végezz. Ha mindkét oldalával elvégeztél 2-3 húzást, öblítsd le és folytasd a folyamatot!
  • Ne siesd el! Legyen ez a te “én időd”. Kapcsold be a kedvenc zenédet és engedd el magad! Vagy csak szimplán merülj el a gondolataidban! Nekem például sokszor borotválkozás közben jutnak eszembe a legjobb ötleteim.

3. Borotválkozás utáni teendők

Hogyan borotválkozz biztonsági borotvával

Hidratálás

Miután végeztél a borotválkozással, langyos vízzel öblíts le, majd törölközővel szárítsd meg a bőrödet! Fontos, hogy ne dörzsöld durván, mert ez károsíthatja a bőrfelületet. Legjobb, ha gyengéden felitatod róla a nedvességet.

Végezetül használj hidratáló krémet! Ez nagyban hozzájárul az esetleges bőr irritáció, illetve benőtt szőrszálak elkerüléséhez. A kitágult pórusok miatt a krém ilyenkor könnyebben felszívódik.

A borotva elmosása

A biztonsági borotva használata során az utolsó lépés a borotva és a penge elöblítése. Ez azért fontos, mert ez meghosszabbítja a penge élettartamát és gondoskodik róla, hogy borotvád a lehető leghigiénikusabb maradhasson.

A borotvádat és a pengéket mindig gyermekektől elzárt helyen tárold!

Nézz körül az üzletünkben: https://greenshave.hu/uzlet

Youtube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCQKmAYrX0Pu58YDye-8XMzA

Kapcsolódó videók a témához: Hogyan borotválkozz biztonsági borotvával:

Kiemelt ajánlatunk

Értesülj legújabb blog bejegyzéseinkről:

    Szállítási díj számítása
    Kupon hozzáadása

    Kiemelt ajánlatunk